Využití sportovišť v areálu Tyršova koupaliště

Sportoviště v areálu Tyršova koupaliště jsou nadále přístupná

Tyršovo koupaliště ve Dvoře Králové nad Labem ukončilo v neděli 11. září 2022 svou sezonu. Areál koupaliště však zůstane až do konce října přístupný sportovcům, kteří by chtěli využít některé z místních sportovišť: asfaltové hřiště na basketbal, tenis či nohejbal, hřiště na plážový volejbal nebo travnaté hřiště.

Rozhodli jsme se vyhovět opakovaným přáním sportovců a umožnit jim přístup do areálu, a to zatím do konce října v případě, že k tomu budou vhodné klimatické podmínky,“ říká Vítězslav Šturma, ředitel Technických služeb Dvora Králové nad Labem (TSm).

Zájemci budou moci sportoviště v době uzavření areálu Tyršova koupaliště využívat denně: v září od 10:00 do 19:00 hod., v říjnu pak od 10:00 do 18:00 hod. Klíče od areálu si bude moci vyzvednout osoba starší 15 let oproti předloženému občanskému průkazu u obsluhy zimního stadionu, kde také klíče po odchodu a zamčení areálu koupaliště vrátí. Veškeré sportovní pomůcky a náčiní (např. balony, sítě atd.) si sportovci musejí přinést vlastní.

Vstup do areálu koupaliště a využití sportovišť, mezi která nespadá dětské hřiště, bude na vlastní nebezpečí sportovců. Samozřejmě platí přísný zákaz vstupu do prostoru bazénů a brouzdaliště,“ upozorňuje ředitel TSm Vítězslav Šturma a pokračuje: „V areálu platí také zákaz konzumace alkoholických nápojů a apeluji na všechny, aby zde udržovali pořádek.“

V případě, že občané zjistí jakékoliv poškození vybavení areálu, měli by to při vracení klíčů nahlásit obsluze zimního stadionu.

Zpřístupnění sportovišť v areálu Tyršova koupaliště je samozřejmě podmíněno dodržením pravidel, která zájemci najdou i na našich webových stránkách. Pokud tomu tak nebude, areál zase zcela uzavřeme. Záleží tedy pouze na občanech, jak dlouho zůstane areál veřejnosti přístupný i mimo letní sezonu a zda budou sportoviště na koupališti zpřístupněna za stejných podmínek i v jarních měsících,“ dodává Vítězslav Šturma.

Miroslava Kameníková, tisková mluvčí

 

Podminky vyuziti sportovist Tyrsova koupaliste,